– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 04 | mei 2011

CINOP Internationaal Agentschap

Het CINOP Internationaal Agentschap voert naast het Leonardo da Vinci programma ook andere Europese programma's uit. De portal van het Agentschap geeft u toegang tot al deze activiteiten en programma's. Bij 'actueel' vindt u de kalender waarin u in één oogopslag alle geplande activiteiten kunt zien.
Via deze portal kunt u zich ook aanmelden voor de verschillende nieuwsbrieven die worden uitgegeven, t.w. de Euroguidance nieuwsbrief, EQAVET nieuwsbrief en de Leonardo Newsflash. 
Bij registratie van evenementen worden automatisch uw gegevens geupload. Deze gegevens kunt u alleen wijzigen door 'profiel wijzigen' onderaan in de genoemde nieuwsbrieven.
Voor de communicatie vanuit de verschillende programma's hanteren wij nu eenzelfde emailadres. Dit adres is opgebouwd als volgt: 'voorletter+achternaam@cinop.nl'. 

  Lees meer
Nieuws vanuit het Nationaal Coördinatiepunt EQAVET
NLQAVET: test & taste’ – kosteloze begeleiding kwaliteitszorg
Alle ROC’s, AOC’s en vakscholen in Nederland zijn benaderd om deel te nemen aan een ‘test & taste’ op het gebied van cultuur van kwaliteitszorg. De oproep is gericht op lopende of geplande mbo-projecten die een cultuur van kwaliteitszorg stimuleren. Deadline voor inschrijving is 9 juni 2011.


Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

Nieuw: Vocational Education and training (VET) Europe A policy overview

Een gemeenschappelijk beroepsonderwijsbeleid voeren, is van begin af aan een streven geweest in de Europese samenwerking. Deze publicatie biedt een overzicht van beleidsbepalende momenten in het verleden, zet resultaten van beleid tot nu toe op een rij en staat stil bij recente ontwikkelingen.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Impact Study Visits

In 2008/2009 hebben 2.532 beleidsbepalers en uitvoerders uit 30 landen deelgenomen aan 246 studiebezoeken, georganiseerd door 29 landen. Tijdens de maanden april-mei 2010 heeft Cedefop een enquête onder de deelnemers van de 2008/2009 Study Visits afgenomen. Er waren 983 respondenten uit verschillende onderwijs- en beroepsopleidingsectoren.

Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
EU-onderwijsverslag: meer inspanningen nodig om doelstellingen te halen

EU-onderwijsministers stellen vijf onderwijsbenchmarks vast die in 2020 moeten zijn behaald. “Onderwijs en opleiding zijn een van de kerndoelen van Europa 2020. Wij moeten meer inspanningen leveren om onze gezamenlijke Europese doelstellingen te halen," aldus Androulla Vassiliou, EU-commissaris voor onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugd.

 

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Get to know ECVET better, questions and answers

Frequent Asked Qestions ECVET nu online beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.
Met ondermeer informatie over assessment, learning outcomes, ECVET points, credit transfer and accumulation en memorandum of understanding.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

What is needed to increase the mobility and participation of young European people?

What is your opinion on youth cards in light of preparations for one of the top 10 targeted actions of the Youth on the Move flagship initiative: the Youth on the Move card.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

Onderzoeksrapport mobiliteit van jongeren in Europa

De Eurobarometer ‘Youth on the Move’ geeft de resultaten weer van het onderzoek naar hoe mobiel de jongeren (leeftijd van 15 tot 35 jaar) in Europa zijn in het kader van studie en werk. Topics in deze rapportage zijn ondermeer de voordelen, doelen, redenen voor het opzetten van een buitenlands verblijf; het zoeken naar werk, het verhuizen naar het buitenland en de aantrekkelijkheid hiervan.


Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

Schrijf je in voor Neth-er seminar Skills, 16 juni 2011 in Brussel
Een seminar over Europese initiatieven op het gebied van skills. CINOP Internationaal Agentschap zal hier de laatste ontwikkelingen van het Europese netwerk 'New skills New jobs' toelichten.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

Betere vergelijking nationale- en internationale diploma’s

Het advies over het nationaal kwalificatiekader (NLQF) waarmee diploma’s van verschillende landen beter met elkaar kunnen worden vergeleken, is door minister Van Bijsterveldt (OCW) op 11 mei jl. in ontvangst genomen.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer

Basic and E-Cultural and Linguistic Training

De Hotelschool Amersfoort heeft met haar buitenlandse partners een website ontwikkeld om deelnemers voor te bereiden voor hun buitenlandstage in de sectoren Hotel & Hospitality, Toerisme en Handel op het gebied van taal, cultuur en vaardigheden. De tools zoals video’s, games en oefeningen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Turks en Ests.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Fotojaarboek 2010 Internationalisering ROC Nijmegen
Beelden zeggen meer dan woorden. Een impressie van diversiteit aan internationale activiteiten. Van buitenlandse stages, kennistranfers, grensoverschrijdende economische ontwikkelingen tot prestaties en kengetallen (contacten, uitwisselingsprogramma’s, subsidieprogramma’s enzovoort). Het format is een aanrader om in de eigen organisatie een breder draagvlak te krijgen. Specifieke informatie is te verkrijgen bij Renie Hesseling.
  Lees meer

Accreditation of Prior Learning for Youngsters in Juvenile Prison

ROC Aventus is projectcoördinator en werkt in dit project samen met de Nederlandse partners Bureau Zuidema en  JPC De Sprengen, de Italiaanse partner CSCS en Instituto de Soldadura e Qualidade uit Portugal.
Na een voorbereidende fase van onderzoek, vertaling en aanpassing van de materialen is het EVC-proces in de deelnemende landen getest. Acht jonge overtreders, van het Jeugd Strafinstituut 'G. Meucci' in Florence, namen in Italië deel aan deze testfase. De Italiaanse partner doet verslag van hun activiteiten.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Inspiratiedag Europese mogelijkheden - 28 april 2011

Tijdens deze dag maakten de deelnemers kennis met de Europese mogelijkheden op het gebied van studie, stage, vrijwilligerswerk, werk, uitwisselingen en subsidies.
De Inspiratiedag Europa werd georganiseerd door het NJI, Europass, EURES en het Nationaal Agentschap LLP – bestaande uit CINOP, Nuffic en het Europees Platform.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer







Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden