– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 06 | september 2011
Evenementen najaar 2011
Vanwege het grote aantal evenementen dat georganiseerd wordt van september tot en met december 2011 zullen wij  u aanstaande maandag een aparte Leonardo Newsflash toesturen met daarin een totaaloverzicht van deze geplande bijeenkomsten.

“Goodbye Leopass, Hello Mobility tool”
Wij krijgen de laatste dagen regelmatig telefoontjes van projectleiders van mobiliteitsprojecten. De vraag is dan steevast: “Kan ik al studenten/docenten invoeren in Leopass?”, of: “Ik kan in Leopass mijn contract/project nergens vinden!”.
Dat klopt inderdaad, want de Commissie heeft besloten om Leopass te vervangen door een nieuwe “Mobility tool”.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Tweede aanvraagronde CEDEFOP Study Visits geopend
De perfecte manier om eens naar een andere benadering van actuele problemen of thema’s binnen het onderwijs te kijken. Door de verschillende nationaliteiten van de deelnemers komt u niet alleen in aanraking met de gebruikte methoden en oplossingen van het gastland, maar ook met andere visies die heersen in de verschillende Europese landen.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Selectie en toekenning Transfer of Innovation projecten call 2011
In juli nam de Europese Commissie de definitieve financieringsbeslissing en werd bekend dat het NA LLP Leonardo da Vinci onder de call 2011 tien ToI projecten kan financieren. Tevens staat een aantal projecten op de reservelijst.

 Lees meer
Call for proposals Call 2012
De oproep tot het indienen van projectvoorstellen Call 2012 is gepubliceerd. De deadlines voor de verschillende programmaonderdelen van de centrale en decentrale acties vindt u terug op onze website.
De volgorde van de deadlines voor Mobiliteit, Partnerschappen en TOI is dit jaar veranderd.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Deadline deelname wedstrijd beste stageverslag leerlingen nadert (IVT)
1 oktober a.s. is de deadline voor het inleveren van het stageverslag. Op 13 oktober a.s. tijdens de Kick-off meeting te Breukelen worden de prijzen overhandigd. Breng uw leerlingen op de hoogte van deze wedstrijd.
De awardwinnaar staat het gehele jaar als ambassadeur in de spotlight met verschillende activiteiten en publicaties, zowel nationaal als internationaal.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Deadline deelname wedstrijd beste ervaringsverhaal professionals nadert! (VETPro)
Doe ook mee en breng uw organisatie en uw internationale activiteiten voor het voetlicht!

Neem deel aan de wedstrijd voor het beste ervaringsverhaal van uw VETPro project. U dingt mee naar de Leonardo da Vinci Mobility award VETPro en maakt bovendien kans op een geldprijs van € 500.
1 oktober a.s. is de deadline voor het inleveren van uw ervaringsverhaal. Op 13 oktober a.s. tijdens de Kick-off meeting te Breukelen wordt de VETPro mobility ward uitgereikt.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Afsluitende conferentie MASS project - Employability skills voor jongeren
21-22 september Brussel
Het Transfer of Innovation project heeft in de afgelopen twee jaar indrukwekkende producten en resultaten opgeleverd als het gaat om het ontwikkelen van employability skills voor jongeren.
Het doel van het project, het verspreiden van het succesvolle Schotse programma, heeft veel impact gehad in de betrokken landen. Niet alleen is gewerkt met trainers en deelnemers, maar ook is onderzoek gedaan onder werkgevers en is een koppeling gemaakt naar EQF. Als ROC Aventus en Bureau Zuidema zijn we best trots op de resultaten van dit project.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
VETPro studiereis van blijvende waarde
Sporen die grensoverschrijdende activiteiten nalaten zijn onuitwisbaar

Adèle Roelofs van Onderwijsgroep Tilburg/SSC Onderwijs heeft, in het kader van haar studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, onderzoek gedaan naar de persoonlijke meerwaarde en impact op de langere termijn van internationale mobiliteit van onderwijsprofessionals.

Twitter LinkedIn  Lees meer
Tussentijdse beoordeling Europees programma "Een leven lang leren"
Sinds 2007 heeft het programma bijna 3 miljard euro gefinancierd ter bevordering van de modernisering van onderwijssystemen (transnationale onderwijs- en opleidingsactiviteiten) in 31 Europese landen. Ruim 900.000 uitwisselingen, waarvan meer dan 720 000 studenten en bijna 180.000 docenten/opleiders/personeel. Meer dan 50 000 Europese organisaties namen deel aan allerhande samenwerkingsactiviteiten. De Europese Commissie doet verslag.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nationale mobiliteitscijfers van 2010
De Internationaliseringsmonitor van het onderwijs in Nederland 2010 bestaat uit drie delen die verwijzen naar het primair en voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie en het hoger onderwijs. Net als vorig jaar concentreert deze monitor zich op een leven lang leren en op programmamobiliteit.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Beleidsreactie minister implementatie Europees referentiekader EQF-NLQF
De commissie NLQF EQF heeft een onafhankelijk deskundig advies gegeven aan de minister van Onderwijs voor het vaststellen van het Nederlands nationaal kwalificatiekader (NLQF). Het rapport bevat een weergave van alle niveaus van alle onderwijssectoren. Marja van Bijsterveld bood het advies met beleidsreactie vervolgens aan aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Meer banen door extra middelen voor onderwijs, jeugdzaken en creativiteit
De Europese Commissie wil het aantal jongeren, leerkrachten en onderzoekers die met EU-steun in het buitenland gaan studeren bijna verdubbelen. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom de Commissie in haar begrotingsplan voor 2014-2020 de geïnvesteerde middelen sterk wil verhogen, verklaarde Androulla Vassiliou, Europees commissaris voor Onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugdzaken.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Jongeren en Europa in relatie tot social media, 23 juni 2011 Den Haag
Was het thema van de bijeenkomst die in het Europahuis aan de Hofvijver te Den Haag plaatsvond. Eline van der Net van CINOP Internationaal Agentschap doet verslag: De bijeenkomst werd georganiseerd door de Nederlandse Jeugdraad. Het publiek bestond uit ongeveer 30 personen uit diverse organisaties die werken op het snijvlak van jongeren en Europa. Thomas van Gaal van het NJI gaf een interessante inkijk in de rol van social media, met als de niet verrassende maar daardoor niet minder belangrijke boodschap social media niet als doel te verheffen maar het vooral als middel in te zetten.

 Lees meer
Calibris voor erkenning en registratie van Europese leerbedrijven in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport
De Europese Commissie stimuleert internationale mobiliteit met het oog op de EU2020 Strategie. Steeds meer mbo-studenten volgen een deel van hun beroepspraktijkvorming in het buitenland. In 2008 heeft Calibris beleid geformuleerd voor buitenlandse stages. De acquisitie van leerbedrijven in het buitenland werd gebaseerd op een behoeftepeiling bij de ROC’s.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Deltion studenten proeven van belevingsgerichte zorg in Vlaanderen
Deltion studenten brachten onlangs een studiebezoek aan het Opleidingscentrum van Familiezorg in West-Vlaanderen. Studenten Verzorging proefden van de expertise rond belevingsgerichte zorg en maakten kennis met hun visie op persoonlijke begeleiding.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer




Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62begin_of_the_skype_highlighting            +31(0)73 680 07 62      end_of_the_skype_highlightingna@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden