– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Evenementen CINOP Internationaal Agentschap - najaar 2011




Een overzicht van de nationale evenementen die door CINOP Internationaal Agentschap van september tot en met december 2011 worden georganiseerd.

Daarnaast een overzicht van de Europese contactseminars die in het najaar plaatsvinden.

TIP: een up-to-date overzicht van alle evenementen die vanuit de verschillende nationale programma’s (Leonardo da Vinci, Euroguidance, EQAVET) worden georganiseerd vindt u ook op de portal van het CINOP Internationaal Agentschap.
 Lees meer
NATIONAAL
28 september 2011:
QualityTIME event over kwaliteitszorg, Rotterdam
Hoe geef je in de waan van de dag je kwaliteitszorg zo vorm dat de (mbo-) student echt centraal staat?
De centrale vraag op het QualityTIME event voor docenten, (kwaliteits)managers, staf of anderszins betrokkenen bij de kwaliteit van onderwijs. Deel uw kennis en ervaringen over kwaliteitszorg in het middelbaar beroepsonderwijs anderen.
Er is een beperkt aantal plaatsen voor open inschrijving.
U krijgt er gelegenheid om uit te wisselen over speerpunten voor kwaliteitszorg in het middelbaar beroepsonderwijs!
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
3 oktober 2011:
Kan een buitenlandervaring bijdragen aan uw deskundigheid? Ede
De kwaliteit van onderwijs staat in relatie tot de kwaliteit van de leraar: over professionalisering van leraren is al veel gezegd en geschreven. De relatie tussen professionalisering en internationalisering blijft echter nog onderbelicht.
Wilt u weten hoe het zit met de impact van een buitenlandse stage/werkervaring en de zin en onzin van deskundigheidsbevordering in het buitenland?
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
3 oktober 2011:
Quality for the future: kwaliteit in je dagelijkse praktijk, Ede
We leven in een tijd waarin deelnemers, ouders, bedrijven, overheid en u als onderwijsprofessional steeds kritischer kijken naar de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Kwaliteitszorg speelt hierbij een belangrijke rol. In deze workshop kunt u door een Europese ‘EQAVET’-bril naar kwaliteitszorg in uw werk kijken. Geïnteresseerd?
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
5-6 oktober 2011:
Nederlands-Vlaamse dagen, Rotterdam
Duurzame impact van ToI en Partnerschapprojecten door genereren van draagvlak
Blijvende verandering en innovatie van onderwijs ligt ten grondslag aan alle Leonardo da Vinci projecten. Met Transfer of Innovation projecten transfereert u een bestaande best practice van het ene land naar het andere, waarbij niet alleen de technische transfer van belang is, maar ook de culturele inbedding. In Partnerschapprojecten wisselt u kennis en ervaring uit en werkt u samen met Europese partners toe naar een concreet eindresultaat.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
6 oktober 2011:
Extra vroege voorlichting Transfer of Innovation (Partnerschap) projecten, Rotterdam
 

De toegevoegde waarde van strategische prioriteiten
Inhoudelijke voorlichting over de strategische prioriteiten van Leonardo Transfer of Innovation call 2012. Het vertalen van prioriteiten naar het eigen krachtenveld, needs en projectideeën van de projectaanvrager.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
11-12 oktober 2011:
Conferentie sustainable self management of competences and careers, Nieuwegein
Duurzaam zelfmanagement van competenties en loopbanen
Aandacht voor het breder perspectief op manieren waarop het zelfmanagement van loopbanen van individuen en daarmee de duurzame participatie in maatschappij en werk kan worden versterkt. Met CH-Q wordt deze filosofie omgezet in een praktische uitvoering, met zeer positieve resultaten.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
13 oktober 2011: 
Informatiebijeenkomst nieuwkomers Mobiliteit Call 2011, Breukelen (ochtend)

Laatste training voor de 'aftrap’, een vraag-en-antwoord-sessie over regels en administratie
De training is zeker nuttig als u nog weinig of geen ervaring heeft met Europese projecten. Tijdens de bijeenkomst leggen we uit wat de projectcyclus inhoudt en beantwoorden daarbij uw vragen. Zijn er onderdelen uit uw projectplan die u lastig vindt om daadwerkelijk uit te voeren, vermeld dit in het registratieformulier. Wij doen ons best om alle vragen die er zijn te beantwoorden.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
13 oktober 2011: 
Informatiebijeenkomst nieuwkomers Partnerschappen Call 2011, Breukelen  (ochtend)

Laatste training voor de aftrap’, een vraag-en-antwoord-sessie over regels en administratie
De training is zeker nuttig als u nog weinig of geen ervaring heeft met Europese projecten. Ervaren spelers die hun kennis willen opfrissen zijn ook van harte welkom. Aan het begin van de sessie zetten we al uw vragen op een rij. Vervolgens lopen we gezamenlijk het project van begin tot einde door en beantwoorden daarbij uw vragen. We besteden in elk geval aandacht aan rapporteren, projectadministratie, documenten en tips voor internationaal samenwerken.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
13 oktober 2011:
Kick-off meeting, Breukelen (middag)

Officiële aftrap
Een feestelijke bijeenkomst in het kader van de kick-off van de toegekende Transfer of Innovation-, partnerships- en mobiliteitsprojecten Call 2011. Ook zal de prijsuitreiking van de Mobility Awards tijdens deze bijeenkomst plaatsvinden. Tevens vindt de officiële contractondertekening van de twee toegekende Certificates for Mobility, die dit jaar zijn toegekend, plaats.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
2 november 2011:
Financiële workshop Transfer of Innovation projecten, Utrecht
Deze financiële workshop is bedoeld voor de Transfer of Innovation (ToI) projecten van de Calls 2009, 2010 en 2011. U wordt ondermeer geínformeerd over de regelgeving met betrekking tot de administratie, bewijsvoering en financiële rapportage van uw ToI project.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
2-5 november 2011:
Contact seminar Quality professionals in VET,  Groningen
Professionalization of teachers in relation to Quality assurance
Professionalisering van leerkrachten en opleiders is van essentieel belang voor beroepsonderwijs en -opleiding. Dit geldt ook voor professionele en didactische ontwikkeling van leraren. Tijdens het seminar met Europese deelnemers ligt de focus ondermeer op de betrokkenheid van leraren in het kwaliteitsborgingssysteem, leraren en sociale media, professionele ontwikkeling van leraren en VETPro. Organisatie is in handen van NA LLP Leonardo da Vinci en ROC Noorderpoort.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
1 december 2011:
Voorlichtingsbijeenkomst Call 2012
Tjidens deze voorlichtingsbijeenkomst worden de mogelijkheden voor het aanvragen van projecten voor de Call 2012, binnen het LLP-Leonardo da Vinci programma toegelicht. Wij zullen u informeren en adviseren over het voorbereiden en indienen van uw aanvraag. Daarbij is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.
 Lees meer
EUROPEES
Verschillende data van contactseminars zijn bekend en staan aangekondigd op onze website. Seminars in verschillende landen, thema’s en doelgroepen. Een geweldige mogelijkheid om partners te vinden en ideeën te ontwikkelen voor Leonardo da Vinci subsidieaanvragen U kunt subsidie aanvragen voor een voorbereidend bezoek als tegemoetkoming in de reis- en verblijfkosten.

 Lees meer
11-14 september 2011:
Estland

Matching labour market supply with labour market demands
A platform to discuss and prepare Leonardo da Vinci Transfer of Innovation (ToI), Partnership (PA) and Mobility (VETPro) proposals. This contact seminar is part of the Nordic-Baltic cooperation. Also, the NEW SKILLS network project partnership will collaborate with the Nordic-Baltic partnership in developing a detailed theme for the seminar so as to ensure that new project ideas created during the seminar will focus on identified gaps in upgrading skills to match future labour market demands.
 Lees meer
12-14 september 2011:
Nederland
The next ECVET essentials for al users
You work on Qualification design or in a training center, you are a VET stakeholder, and you want to update your basic knowledge about ECVET. This seminar has been designed for ECVET Network Member who wants to gain a common understanding of ECVET essentials and how this relates to their own context.
Registratie is gesloten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Potters apotters@cinop.nl
 Lees meer
21-22 september 2011:
Roemenië
European conference E-COMM-LINE
Topics
e-learning/ e-activities / e-business/ e-commerce/e-work/ e_tourism / e-government/ e-democracy/ e-health/ e-mediary, e-inclusion / bb-broad-band, on-line services / e-marine / e-banking, adaptnetics, and their influences on the economic/ social environment.
 Lees meer
26-28 september 2011:
Luxemburg
Basic skills adults

Het doel van de conferentie is de nationale en Europese actoren te samen te brengen die in nationale en/of Europese projecten met deze  thematiek werken. Tijdens de conferentie  zullen de deelnemers de gelegenheid hebben om kennis en ervaringen te delen maar ook om contacten te leggen om nieuwe nationale en Europese projecten op te zetten. Om de uitwisseling te vergemakkelijken wordt de gelijktijdige vertaling in Franse en Duitse taal aangeboden.

 Lees meer
6-7 oktober 2011:
Slovenië
Adults with special needs in lifelong learning programme
Network opportunities for organisations wishing to develop Grundtvig or Leonardo da Vinci projects on the theme of adults with special needs in lifelong learning (meaning blind, deaf, mentally and physically disabled). The aim of the conference is to present European and national developments in the field and to show good practices from LLP and other national programmes, projects. To create new projects which will give opportunities to foster international cooperation for adults with special needs to be better involved in lifelong learning and training.
 Lees meer
20-21 oktober 2011:
Finland
Training for peers
The Finnish National Agency for the LLP-programme, CIMO, has developed and piloted in 2010 a method of peer review for LdV Transfer of Innovation –projects as a part of the projects quality management. The training is suitable also for all Development of Innovation -projects. Colleagues from the National Agencies and the EACEA are welcome as well. Attendance in the training session will prepare the participants to function as a peer in Leonardo da Vinci ToI and/or DoI projects.
 Lees meer
07-10 november 2011:
België
Upskilling the social economy
The Seminar’s aim is to provide organisations involved in the social economy an opportunity to address common themes related to vocational education and training. At the event participants will have the opportunity to gather information on all Leonardo da Vinci actions; meet with prospective project partners; receive advice on how to transform project ideas into good quality applications for funding.
 Lees meer
14-16 november 2011:
Turkije
VET from enterprises perspective
Aim:
creating networking opportunities for the all Leonardo da Vinci Programme’s target institutions and sectors wishing to develop Leonardo da Vinci Mobility, Transfer of Innovation and Partnership projects. We will welcome all kinds of institutions (enterprises, NGO’s, SME’s, public bodies, vocational schools, universities etc.) regardless of their scope and legal status.
 Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62begin_of_the_skype_highlighting            +31(0)73 680 07 62      end_of_the_skype_highlightingna@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden