– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 01 | januari 2012
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt deze Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl. Alle eerder uitgebrachte Newsflashes zijn te downloaden via de website. Als u wilt weten wat de laatste aanvullingen van onze website zijn, klik dan op de homepage op 'overzicht updates'.

Wij wensen u veel leesplezier!
 
INFORMATIE VANUIT HET AGENTSCHAP
Mobility tool
De Mobility Tool is sinds de Call 2011 de vervanger voor Leopass. Een tool voor contracten en rapportages van Mobiliteitscontracten. Instructiebijeenkomsten voor het gebruik van deze tool hebben inmiddels plaatsgevonden. Op de website staan nu alle gegevens omtrent deze tool bijeen.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nieuwe aanvraagronde Study visits 2012-2013
De Nieuwe aanvraagronde voor Study visits in het najaar van 2012 is weer geopend vanaf 9 februari 2012. Via 'lees meer' vindt u ook een link naar de catalogus 2012-2013, waarin de nieuwe studyvisits staan vermeld. De sluitingsdatum voor de eerste ronde is 30 maart 2012 (12.00 uur ’s-middags!).
Denk eraan dat u slechts om de twee jaar kunt deelnemen aan de Study visits.
Dus meegeweest met de rondes 2011-2012, dit jaar dus niet!
Joop Nafzger (jnafzger@cinop.nl, T: 06 10015881)
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
IVT Mobility Award
Het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci schrijft prijs uit
Ook dit jaar kunnen leerlingen die met een IVT project tijdens het schooljaar 2011-2012 met een Leonardo da Vinci beurs op stage zijn geweest deelnemen aan deze wedstrijd.

Nieuw dit jaar is de deelname van leerlingen die met een Partnerschapproject hebben deelgenomen aan een Europese uitwisseling. Kijk voor de voorwaarden op onze website.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
VETPro Award
Het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci schrijft prijs uit
Ook dit jaar kunt u meedingen naar de VETPro Mobility Award die wordt uitgereikt aan professionals, uit het beroepsonderwijs, met het beste ervaringsverhaal.
Deelnemers uit VETPro-projecten Call 2010 en 2011 zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Vanwege de overlap van de Calljaren kunt u, indien u nog geen prijs heeft gewonnen, tweemaal meedoen aan deze wedstrijd. Heeft u eerder al een ervaringsverhaal (Call 2010) ingestuurd dan wordt deze automatisch meegenomen in deze wedstrijd. Kijk voor de voorwaarden op onze website.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
NIEUWE rubriek ‘Vraag het Mobi’
Heeft u een interessante vraag, die u wilt delen met anderen, stel deze dan aan Mobi (Mobi@cinop.nl). In de volgende Newsflash zal Mobi uw vraag beantwoorden.Wij doen alvast een voorzet:

Vraag:
 Kent het CINOP Internationaal Agentschap voor ons een partner in Turkije voor samenwerking op het vlak van ondernemerschap?
Antwoord: Op onze website treft u een lijst aan van partijen die kenbaar hebben gemaakt bereid te zijn samen te werken met Nederlandse partijen.
  Lees meer
Wist u dat ...
het nationaal Coördinatiepunt ECVET een website heeft waarop u informatie kunt vinden over ECVET; het transfersysteem voor leerresultaten in het beroepsonderwijs?
Door het plaatsen van blogs kunt u informatie delen met anderen. Als u zich inschrijft voor de blog op deze site ontvangt u automatisch een melding wanneer een nieuwe blog is geplaatst.



Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Deadlines indienen projectvoorstellen
De deadline voor het indienen van projectvoorstellen van Transfer of Innovation en Mobiliteitsprojecten is inmiddels verstreken. De deadline voor Partnerschappen is 21 februari a.s. Bent u nog op zoek naar partners voor uw project, kijk dan ook eens op onze ‘partnersearch’-webpagina.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Nederlands standpunt op voorstel nieuw programma Erasmus for all
Het Nederlandse standpunt op het nieuwe programma voor onderwijs, jeugd en sport: 'Erasmus for all' is bekend. De reactie van de regering ligt bij de Tweede Kamer. De Europese lidstaten kunnen nu hun standpunt bekend maken. In 2012 en 2013 wordt er in de Onderwijsraad en het Europees Parlement onderhandeld over het voorstel.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Balans tussen inkomende en uitgaande mobiliteit en het gevolg hiervan voor onderwijskwaliteit
Het kabinet streeft naar een hoger onderwijsstelsel van internationale allure met een grote aantrekkingskracht op wetenschappelijk en professioneel toptalent en versterking van de internationale concurrentiepositie van het bedrijfsleven.
Staatssecretaris van OCW, Halbe Zijlstra stuurde hierover een brief naar de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Subsidiemogelijkheden voor studeren op de Antillen
Er zjin mogelijkheden voor subsidie voor studenten die willen studeren op de Antillen. Een voorwaarde is wel dat een student die op de Antillen wil gaan studeren de Nederlandse nationaliteit moet bezitten en dat tenminste een van de ouders of voogd op de Antillen woonachtig moet zijn.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Nieuws uit de projecten
Kick-off 'Cradle-to-Cradle' ToI-project KPC groep
Een 25-tal partners uit Engeland, Duitsland, Roemenië en Griekenland kwamen bijeen in het kloosterhotel Zin in Vught om het project Working and Learing in the World of Cradle-to-Cradle verder vorm te geven en om de wondere wereld van Cradle-to-Cradle (C2C) verder te ontdekken.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
INFORMATIE UIT EUROPA
Seminars
Skills for a low carbon economy: what next? - A joint Green Skills Forum
Parijs, 27 februari 2012
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Skills mismatch and firm dynamics, Integrating skills with the world of work
Londen, 27 april 2012
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Vooraankondiging: final seminar Skills for the future
9,10 en 11 mei 2012
Het New Skills Network zal haar activiteiten afronden met een final seminar te Kopenhagen. Bent u actief op het gebied van ‘Skills for the future’ en behoort u tot één van de onderstaande doelgroepen, maak dan uw interesse kenbaar bij Eline van der Net via enet@cinop.nl. Binnenkort volgt meer informatie over het definitieve programma en registratie. Een concept programma is te vinden op http://www.newskillsnetwork.eu/id/2525.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Publicaties
The impact of vocational education and training on company performance
Lees meer

Empowering the young of Europe to meet labour market challenges (findings from study visits 2009/10)
Lees meer

Shaping lifelong learning: making the most of European tools and principles
Lees meer

Draft 2012 Joint Report on the implementation of the Strategic Framework for European cooperation in education and training (ET2020)
Lees meer






Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden