– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 02 | februari 2012
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt deze Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl. Alle eerder uitgebrachte Newsflashes zijn te downloaden via de website. Als u wilt weten wat de laatste aanvullingen van onze website zijn, klik dan op de homepage op 'overzicht updates'.

Wij wensen u veel leesplezier!
 
NIEUWS UIT HET AGENTSCHAP
CALL 2012
De deadlines voor het indienen van projectvoorstellen  voor Leonardo da Vinci Partnerschappen, Mobiliteit en Transfer of Innovation projecten zijn voorbij. Wij danken iedereen die een aanvraag heeft ingediend. De projectaanvragers worden als volgt geïnformeerd over de selectie van de aanvragen: Mobiliteit - eind mei, Partnerschappen - juli, Transfer of Innovation projecten – eind van de zomer.

ToI beoordelingen 2012 - een kijkje in de keuken van het Agentschap
2 februari 2011 was de deadline voor het indienen van ToI aanvragen Call 2012. We hebben dit jaar 27 aanvragen ontvangen, een recordaantal. ToI aanvragen worden beoordeeld door twee externe experts. 14 februari 2011 vond de instructiebijeenkomst voor experts plaats. Tijdens deze bijeenkomst kregen experts informatie over ToI, de Europese beleidsagenda en het beoordelen van aanvragen.

Ook was er ruimte voor onderlinge uitwisseling en het werken aan een gemeenschappelijke basis voor beoordelen; waar dient een aanvraag aan te voldoen, draagt het bij aan de Europese beleidsagenda, verdieping van de criteria van beoordeling en hoe schrijf je het vervolgens op in je beoordelingsformulier. We kijken met spanning uit naar de resultaten van de beoordelingen!

Jaarboek 2011
Het jaarboek beschrijft de activiteiten van het Internationaal Agentschap in 2011. Dit omvat de werkzaamheden voor het Leonardo da Vinci programma met de hieraan gerelateerde vijf  thematische netwerkacties, het Euroguidance programma, ELGPN, Study Visits, Europass en de activiteiten als Nationaal Coordinatiepunt ECVET (erkenning individuele leerresultaten in Europa) en EQAVET (kwaliteitszorg in het onderwijs). Deze publicatie kunt u gratis opvragen.

Brochure Stageverslagen Call 2010-2011
In deze brochure leest u de verhalen van de drie winnaars plus de vijf overige geselecteerde stageverslagen van leerlingen die hebben meegedaan aan de wedstrijd voor het beste stageverslag.
De verhalen geven een mooi beeld van de avonturen en ervaringen die de leerlingen hebben beleefd. Wij hopen dat deze verhalen meer leerlingen zal inspireren tot deelname aan een buitenlandse stage.

Ook dit jaar kunnen leerlingen met hun stageverhaal deelnemen aan deze wedstrijd. Deze brochure kunt u gratis opvragen om de wedstrijd onder uw leerlingen te promoten. En wie weet, staat bij de prijsuitreiking een van uw leerlingen op het podium om een van de prijzen in ontvangst te nemen.

EVENEMENTEN
Carrièrebeurs 16-17 maart 2012, Rai Amsterdam
Het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci zal tijdens deze beurs vooral promotie maken voor de actielijn People on the Labour Market. Het Agentschap is te vinden in standnummer 29 van de   Europese Commissie. Met een lezing op vrijdagochtend wordt de Youth on the Move campagne en het werken in en bij Europa toegelicht.  
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Skills Masters 15-17 maart 2012, Ahoy Rotterdam
Het event waar maar liefst 584 vmbo- en mbo-jongeren strijden in verschillende vakwedstrijden. Ook het schoolprogramma van Skills Masters kent een record. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 leerlingen ingeschreven om deel te nemen aan dit programma. Voor het eerst nemen ook groep 8 leerlingen deel, waarvoor een speciaal programma is gemaakt.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Contactseminar eTwinning, 20-22 juni 2012 Wenen
speciaal voor docenten uit mbo
Het doel van deze bijeenkomst is om een schoolpartner te vinden en een project te starten. Ongeacht een kort- of langdurend project. Een mooie kans voor docenten om partners uit verschillende landen te ontmoeten. De verblijfs- en conferentiekosten worden door het Europees Platform vergoed. Alleen de reiskosten zijn voor eigen rekening. 
 
eTwinning is de online community voor scholen in Europa. Docenten uit onder meer het mbo kunnen zich hiervoor kosteloos registreren en zo voor samenwerking op zoek gaan naar Europese collegadocenten.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
TERUGBLIK EVENEMENTEN
Eindconferentie 'We have tried ECVET', 22-23 februari 2012 Brussel
In Brussel vond de eindconferentie plaats van de eerste generatie Europese ECVET pilot projecten. Het bijzondere aan deze projecten is dat ze rechtstreeks door de Europese Commissie werden gefinancierd, en dat ze als groep zijn gemonitord door externe experts van GHK en 3S. In hun presentatie gaven Daniela Ulnica en Karin Luomi-Messerer een interessant inkijkje in de verschillende manieren waarop ECVET kan worden gebruikt.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
NetECVET workshop 'How to get started', 28-29 februari 2012 Amstelveen
Ruim 30 deelnemers uit 8 landen kwamen bijeen tijdens de eerste van zeven workshops die in Europa worden georganiseerd door het thematische netwerk NetECVET. Doel is het ontwikkelen van een toolbox om mobiliteitsprojecten te helpen bij de toepassing van ECVET. 
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Expertbijeenkomst zelfevaluatie, 31 januari 2012 Utrecht
Deze bijeenkomst werd georganiseerd in het kader van het Europese Quality Assurance in Lifelong Learning - QALLL. De deelnemers maakten kennis met het Europese project SEALLL over zelfevaluatie in het volwassenonderwijs en kregen tools en informatie aangereikt over zelfevaluatie. Tijdens het world cafe discussieerden deelnemers in kleine groepjes over diverse thema’s.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
NIEUWS UIT DE PROJECTEN
ROC Nijmegen genomineerd voor ‘Prijs van de Duitse taal’
Taalvaardig maakt slagvaardig. ROC Nijmegen is een van de vijf scholen in Nederland die genomineerd is voor de “Prijs van de Duitse taal”. De organisaties die achter de prijs staan zijn niet gering: Goethe Instituut, Nederlands – Duitse Handelskammer (exportbevordering), Duitsland Instituut van de Universiteit van Amsterdam en de Duitse ambassade.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
VETPro reis Zweden, Deltion College
Een team van 18 pedagogische medewerkers Maatschappelijke Zorg en Kinderopvang maakten kennis met het Reggio Emilia concept, een uitdagende leeromgeving voor kinderen. In de toekomst wil het team PM/MMZ en KO een opleiding/cursus aanbieden voor kinderdagverblijven gericht op het concept Reggio Emilia.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Kick-off project Lean Manufactoring and Marketing for graphic media
Het project is gestart met een eerste conferentie van de Lean Manufacturing en Marketing voor Grafische Media in Amstelveen, Nederland. De belangrijkste doelstellingen van het Lean-project zijn het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en leermateriaal voor Lean Management en Lean Marketing. De opleidingen worden afgestemd op de behoeften van studenten in de grafimedia scholen en medewerkers van grafische bedrijven op deze gebieden.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Training for professionals working with individuals with multiple disabilities and visual impairment on finding Jobs and Opportunities that Benefit Society


Een Partnerschapproject, waarin Koninklijke Visio (expertisecentrum voor Blinde en Slechtziende mensen) met 14 Europese partners zich gaat richten op manieren om drempels weg te nemen en de VN-verklaring van de rechten van personen met een handicap in de deelnemende landen te helpen implementeren.

Voor gehandicapten, en vooral mensen met meerdere handicaps, is het een enorme uitdaging om de arbeidsmarkt te bereiken. Ze moeten hiervoor enorme hordes nemen op school, op de universiteit, wanneer ze de bus nemen of zelfs bij het surfen op internet.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
EUROPESE PUBLICATIES
Key Data on Education in Europe 2012

Development of national qualifications frameworks in Europe, Cedefop

New Practical Guide to EU Funding Opportunities for Research and Innovation,

Evaluation for improving student outcomes, Messages for quality assurance policies

Equity and Quality in Education - Supporting Disadvantaged Students and Schools





Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden