– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 05 | mei 2012
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt deze Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl. Alle eerder uitgebrachte Newsflashes zijn te downloaden via de website. Als u wilt weten wat de laatste aanvullingen van onze website zijn, klik dan op de homepage op 'laatste update'.

Wij wensen u veel leesplezier.


NIEUWS UIT HET AGENTSCHAP
Update selectie  projectvoorstellen ToI Call 2012
De deadline is inmiddels alweer bijna 4 maanden geleden. Achter de schermen wordt hard gewerkt om te zorgen dat we u eind juli kunnen informeren over de uitslag. De voorstellen zijn beoordeeld, er is een selectievoorstel gemaakt en het nationaal evaluatie comité is bijeen geweest. Het selectievoorstel ligt nu bij de Europese Commissie voor een check op double funding. Ook moeten alle financiële gegevens nog gecheckt worden. We wachten dus met spanning af.

Call for tenders: Methodologies for evaluating ECVET implementation
AO/ECVL/LZAH-ILEMO/EvaluatingECVET/005/12
Een methodologisch kader voor de evaluatie van de invoering van ECVET in Europa. Ook de haalbaarheid en betrouwbaarheid moeten in deze studie worden meegenomen met een pilot-onderzoek in drie EU-lidstaten. Deze studie zal tevens de jaarlijkse Cedefop monitoring en analyse van de vorderingen bij de uitvoering van het ECVET van Europese lidstaten, Noorwegen en Liechtenstein ondersteunen.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Bureaucratische regels voor stages in Turkije
Met regelmaat krijgen we vragen over bureaucratische regels voor een langer verblijf van leerlingen in Turkije. IStage heeft een nieuwsbrief samengesteld over het aanvragen van een stagevisum voor Turkije en welke documenten je hiervoor nodig hebt.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Neem eens een kijkje op...www.ecvet.nl

Het Nationaal Coördinatiepunt ECVET wordt uitgevoerd door het Internationaal Agentschap in opdracht van het Ministerie van OCW. In samenwerking met een nationaal team van ECVET-experts voert het NCP ECVET verschillende activiteiten uit, onder andere informatie en expertise uit EU leveren aan geïnteresseerden, het in kaart brengen van projecten en initiatieven in Nederland en de synergie hiertussen, Nederland vertegenwoordigen in Europese netwerken, bijeenkomst organiseren en opbrengsten verduurzamen door de opzet van een Community of Practitioners.

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Verhuizing
Eind 2012 gaat het Internationaal Agentschap verhuizen van het Pettelaarpark, vlakbij de A2, naar het Stationsplein te 's-Hertogenbosch.  Momenteel worden er twee herenhuizen gebouwd direct tegenover het centraal station. Wij vestigen ons in het rechtse pand. 
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Final Seminar ‘Skills for the Future’ – New Skills Network, 9-11 mei 2012 Denemarken
Tijdens deze laatste seminar van het New Skills Network (NSN) in Kopenhagen lag de focus vooral op de vaardigheden die we in de toekomst nodig zullen hebben. Generieke vaardigheden zoals talen, IT, communicatie en samenwerken. Maar uiteraard ook vakspecifieke vaardigheden die belangrijk blijven. En wat betekent dat voor de wereld van onderwijs en training?
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Impact monitoringsbezoek Europese commissie, 21-25 mei 2012 Nederland
Vitalija Kvedaraite bracht namens de Europese Commissie een bezoek aan het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci. Zij is sinds kort desk officer voor verschillende landen waaronder Nederland. Het doel van haar bezoek was om het Agentschap te monitoren, verschillende projecten te bezoeken en haar eigen kennis over bepaalde onderwerpen te verdiepen in het kader van een leven lang leren.
  Lees meer
Leonardo da Vinci compendium Centrale acties Call 2011
Een overzicht van alle geselecteerde projecten die zijn toegekend in 2011 binnen de Centrale acties (multilaterale projecten Development of Innovation, Netwerken en flankerende maatregelen) binnen het Leonardo da Vinci programma.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
EU financiert stageplaatsen via de campagne 'We Mean Business'
De komende twee jaar financiert de Europese Unie 280.000 stageplaatsen en traineeships in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Met deze campagne wil de Europese Commissie bedrijven aanmoedigen meer stageplaatsen aan te bieden en om jongeren beter toe te leiden naar de arbeidsmarkt.


De stageplaatsen en traineeships worden gefinancierd vanuit de Erasmus- en Leonardo da Vinci-programma's. Deze campagne is onderdeel van het Youth on the Move-initiatief.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
NATIONALE EVENEMENTEN
Youth on the Move event tijdens de Wereldhavendagen, 7-9 september 2012 Rotterdam
De EU campagne 'Youth on the Move' trekt ook dit jaar weer door Europa en doet Rotterdam aan tijdens de Wereldhavendagen. Vele actieve en interactieve activiteiten vinden tijdens deze dagen plaats. Ook het NA LLP is, net als vele andere organisaties, die gericht zijn op Europese mobiliteit, aanwezig.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Voorlichtingsbijeenkomst Call 2013, 8 oktober 2012 Utrecht
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie voor de verschillende programmaonderdelen.
Call 2013 is de laatste Call binnen het Europese programma Een Leven Lang Leren.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Financiële workshop Transfer of Innovation projecten Call 2012, 8 november 2012
(ochtend)
De projectleiders van de ToI-projecten Call 2012  worden tijdens deze workshop nader geïnformeerd over de administratie, bewijsvoering en financiële rapportage van hun ToI-project. De workshop is bedoeld voor degene die ook daadwerkelijk de financiële administratie van het project uitvoert. Deelname is verplicht.
 Lees meer
Financiële workshop Transfer of Innovation projecten Call 2010-2011, 8 november 2012 (middag)
De workshop is bedoeld voor projectleiders van de ToI-projecten Call 2010 en 2011 (voor degene die ook daadwerkelijk de financiële administratie van het project uitvoert). Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen over de financiële administratie. Wij raden u sterk aan hierbij aanwezig te zijn.
 Lees meer
Kick-off meeting Projecten Call 2012, 22 november 2012
Een feestelijke bijeenkomst voor de start van de Partnerschap-, Transfer of Innovation en mobliteitsprojecten Call 2012. Tijdens deze bijeenkomst zullen ook de Mobility Awards voor IVT en VETPro worden uitgereikt. Deelname aan deze wedstrijd is nog mogelijk tot en met 1 oktober a.s. Kijk hiervoor op onze website onder 'actueel'.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
EUROPESE EVENEMENTEN
Europese (contact)seminars 
Er staan verschillende Europese (contact)seminars op de agenda waarvoor u zich nog kunt aanmelden. Als u interesse heeft in deelname aan een contactseminar, georganiseerd door een Nationaal Agentschap LLP, dan kunt u hiervoor als tegemoetkoming in de kosten subsidie aanvragen voor een voorbereidend bezoek
Kijk voor het totaaloverzicht op onze website via actueel -> Europese seminars of via onderstaande link.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
NIEUWS UIT DE PROJECTEN
Focus op vakmanschap heeft (inter)nationale aandacht nodig
Nog nooit eerder is het aantal werklozen in de Europese Unie zo hoog geweest. De Europese Commissie probeert dit aan te pakken met het onlangs gelanceerd ‘Employment package’, waarmee zij aangeeft te willen investeren in de vaardigheden van jongeren. Ook het voorstel voor het toekomstige Leven Lang Leren Programma, Erasmus for All heeft nadrukkelijk aandacht voor internationalisering en leermobiliteit.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Miniconferentie ' Parents matter', 26 april 2012 Bunnik
Deze miniconferentie maakt deel uit van het  Transfer of Innovation project Parents Matter. Parents Matter is een internationaal project, waarbij onderzoek wordt gedaan naar ouderbetrokkenheid in het mbo. Omdat onder allochtone jongeren het percentage ‘drop-outs’ het hoogst is, wordt er tijdens dit project voornamelijk op deze doelgroep ingezoomd.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Set4Change: de bevordering van ondernemerschap bij bèta/technische vrouwen
In het kader van het Partnerschapproject Set4Change, kwamen 20 zelfstandige, bèta/technische onderneemsters uit heel Europa afgelopen maand bijeen voor een inspirerende workshop in Engeland. Binnen het thema ‘creativity, inspiration and innovation in business and SET (science, engineering and technology), stonden netwerken en het uitwisselen van business-ideeën centraal. Dit gebeurde door actieve werk-vormen, zoals mindmappen, speeddaten en pitches. Set4Change is één van de Europese projecten waar VHTO aan deelneemt om zelfstandig ondernemerschap van vrouwen met een bèta/technische achtergrond te bevorderen.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Werkzoekenden gaan Über die Grenze
Wie werk zoekt zou best eens een kijkje over de grens kunnen nemen. Het PLM project 'Über die Grenze' stelt werkzoekenden in staat in Duitsland een werkstage te lopen. Een werkstage van twee weken in de stad Münster. De stage omvatte een boeiend leer-, werk- en cultureel programma.
De insteek was de deelnemers te activeren en te stimuleren zodat de uitstroomkansen en motivatie toenemen. De werkzoekenden ontvingen een getuigschrift en een zogeheten Europass Mobiliteit.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Europe Mobility video contest – Share your experience abroad!!
In het kader van het project “Europemobility Network” is een Video Contest gestart voor leerlingen om hun buitenlandse ervaringen te delen. Het project Europemobility Network draagt ​​bij om de kwantiteit en kwaliteit van transnationale mobiliteit te verhogen door de oprichting van een Europees netwerk van professionals, deskundigen en mobiliteitscoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de planning en de voltooiing van leermobiliteit initiatieven.
De nieuwe 2012 editie van de Video Contest  is in april 2012 van start gegaan. Tot en met 15 september a.s. kunnen studenten hun video’s delen!
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden