– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash #10 | november 2012
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt de Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl.
Wij wensen u veel leesplezier.

INFORMATIE VANUIT HET AGENTSCHAP
Maximum subsidiebedragen voor IVT / VETPro-aanvragen Call 2013
Evenals voorgaande jaren zult u aan het eind van het jaar weer geïnformeerd gaan worden over het maximaal door uw organisatie aan te vragen bedrag voor wat betreft een IVT- of VETPro-aanvraag binnen de Call 2013.
Ook dit jaar zal er weer gekeken worden naar de gemiddelde bedragen over de afgelopen vier calls, waarbij eveneens rekening wordt gehouden met de past performance. Onze insteek is om eenieder uiterlijk 17 december op te hoogte hebben gesteld over deze maxima.


Mocht u onverhoopt aan het eind van dit jaar nog niets van ons hebben vernomen, neem dan vanaf begin januari 2013 gerust even contact met ons op. Indien u voor het eerst aan aanvraag gaat indien voor een van beide actielijnen dan hebben wij uiteraard geen gewogen gemiddelde over de afgelopen jaren. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar het financiële handboek dat u kunt downloaden op onze site. De deadline voor het aanvragen van een mobiliteitsproject is 1 februari 2013.


Samenhang Europese instrumenten voor een leven lang leren en mobiliteit
In Europa en Nederland zijn verschillende instrumenten in omloop die niet los van elkaar zijn te bezien.  Het betreft de niveaustandaard EQF, de kwaliteitstandaard EQAVET, de inhoudelijke afspraken die met ECVET te overbruggen zijn, en natuurlijk onze nationale EVC procedure. In dit overzicht staat aangegeven wat de instrumenten precies inhouden, hoe ze met elkaar in verhouding staan en welke nationale organen zich ermee bezig houden.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
NLQAVET-webtool gelanceerd
Met behulp van de NLQAVET-webtool nu zelf aan de slag met het werken aan kwaliteit binnen onderwijsteams
 
Na ruim een jaar hard werken in vier pilots en na het verzamelen van de opbrengsten is de NLQAVET- webtool in de lucht: www.nlqavet.nl. Kwaliteitszorgmedewerkers en managers van de instellingen kunnen met deze webtool aan het slag met het werken aan een kwaliteitscultuur binnen opleidingsteams ter bevordering van de kwaliteitszorg.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nieuwe publicatie: VETPro - Professionals leren op een Europese werkplek
In deze publicatie vertellen onderwijsprofessionals uit het mbo over hun ervaringen en kennis die zij hebben opgedaan tijdens hun uitwisseling in het kader van een VETPro-project. Deze brochure geeft daarnaast een impressie van wat VETPro inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel organisaties al gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid en uit welke sectoren zij afkomstig zijn.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nieuwe website Europass gelanceerd
Het Nationaal Europass Centrum (NEC) lanceerde op 27 november de vernieuwde website Europass.nl. ‘Internationale studie, stage of baan? Start met Europass!’ is het nieuwe motto van Europass en staat centraal op de website.
De vormgeving en inhoud van de website zijn vooral gericht op jongeren van 15 tot 25 jaar. Zij zijn direct betrokken geweest bij het ontwikkelen én ontwerpen van de website. Nieuw is dat jongeren succesverhalen en ervaringen in het buitenland met elkaar kunnen delen via social media: blogs, Facebook en Twitter.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Oproep voor externe experts LLP programma
Het Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Nederland (NA LLP) doet een oproep voor externe experts die belast worden met de evaluatie van projectaanvragen en eindrapportages die worden ingediend in het kader van het Europese programma Een Leven Lang Leren.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
NIEUWS UIT DE PROJECTEN
Nederlands/Duits woordenboek voor studenten Detailhandel
Een uitgave van ROC Nijmegen, samengesteld door Gerd Busse m.m.v. van Renie Hesseling en Anika Plettenberg. Het woordenboek vertaalt ongeveer 3000 Duitse en Nederlandse begrippen uit de (detail)handel en het dagelijks werk kan vanuit beide talen geraadpleegd worden. Het is in de eerste plaats bedoeld voor Nederlandse en Duitse studenten detailhandel die in het buurland stage willen lopen. Die hebben volgens de initiatiefnemers een meer gerichte voorbereiding op het gebied van de Duitse taal nodig.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
NIEUWS UIT EUROPA
Call for tender on participation in learning of low educated workers
The study will investigate how low-educated/low-skilled workers with a low socio-economic background think about education and continuous learning. The inquiry will be based on a collection of individual narratives that should bring out attitudes, aspirations and expectations towards learning. Deadline of submitting tenders is 18 January 2013.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
VERSLAG EVENEMENTEN
Themabijeenkomst New Skills for jobs, 9 oktober 2012
Als onderdeel van de activiteiten die het IA heeft uitgevoerd als partner in het New Skills Network (www.newskillsnetwork.eu) werd een nationale follow-up georganiseerd. Eén van de subthema’s in de New Skills for Jobs-agenda is aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. De bijeenkomst had een verkennend en oriënterend karakter. Aanwezig waren 15-20 mensen werkzaam bij mbo-instellingen, diverse kenniscentra, UWV, O&O-fonds en organisaties die werken op het snijvlak arbeidsmarkt-onderwijs.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Study visit: kwaliteit in het mbo, 4-8 november 2012
De enthousiaste groep bestond uit 13 deelnemers komend van Portugal tot aan Finland en Noord-Ierland tot aan eiland Réunion (FR). Het overgrote deel van de groep was zelf werkzaam bij overheidsinstellingen die nationaal dan wel regionaal een functie als Onderwijsinspectie hadden, dan wel verantwoordelijk waren voor kwaliteitszorg van het beroepsonderwijs.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden