– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash #11 | december 2012
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt de Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl.
Wij wensen u veel leesplezier.

INFORMATIE VANUIT HET AGENTSCHAP
Fijne kerstdagen en een gelukkig 2013
In verband met de feestdagen en de verhuizing is het Internationaal Agentschap vaf maandag 24 december 2012 t/m vrijdag 4 januari 2013 niet aanwezig.
Vanaf 7 januari 2013 zijn wij weer te bereiken en werken wij vanuit onze nieuwe locatie aan het Stationsplein te 's-Hertogenbosch.
 Lees meer
Mobility Award winnaars 2012
Ook dit jaar konden studenten en professionals uit het beroepsonderwijs weer meedingen naar de Mobility Award en de daarbij behorende geldprijs. Diana Versteegh, studente van Helicon Opleidingen, en Cristel Pluijm, docente van Europrof, kregen de Mobility Award uitgereikt tijdens de Kick-off bijeenkomst die op 22 november jl. plaatsvond.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Aankondiging: wedstrijd stageverslagen studenten 
Jaarlijks organiseert het NA LLP Leonardo da Vinci deze wedstrijd. Komend jaar is het alweer de laatste kans voor deelname aan deze wedstrijd binnen het Europese programma Een Leven Lang Leren. 
Studenten die met een IVT- of een Partnerschapproject in de Call 2011 of later naar het buitenland zijn geweest kunnen meedingen naar de IVT Mobility Award. Op de website vindt u naast de voorwaarden, het registratieformulier ook verhalen van deelnemers die een mooi beeld geven van de avonturen en ervaringen die zij tijdens hun stage hebben beleefd.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Aankondiging: wedstrijd ervaringsverhalen professionals uit het beroepsonderwijs
Jaarlijks organiseert het NA LLP Leonardo da Vinci deze wedstrijd. Komend jaar is het alweer de laatste kans voor deelname aan deze wedstrijd binnen het Europese programma Een Leven Lang Leren. 
Professionals uit het beroepsonderwijs die met een VETPro-project in de Call 2011 of later naar het buitenland zijn geweest kunnen meedingen naar de VETPro Mobility Award. Op de website vindt u naast de voorwaarden, het registratieformulier ook inspiratieverhalen van deelnemers die eerder al hebben deelgenomen aan een VETpro-project.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nieuwe publicatie: PLM - Met een buitenlandse ervaring beschikbaar voor de arbeidsmarkt
In deze publicatie vertellen studenten, werknemers, coordinatoren en gastorganisaties over hun ervaringen en kennis die zij hebben opgedaan in het PLM-project waarbij zij betrokken waren en/of hebben deelgenomen. Ook de voor- en nadelen en de impact worden toegelicht. Deze brochure geeft u een beeld van wat deze projectvorm inhoudt, wat de mogelijkheden zijn, hoeveel deelnemers al gebruikgemaakt hebben van deze mogelijkheid en uit welke sectoren zij afkomstig zijn.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
PARTNERSEARCH
Leonardo da Vinci VETPro mobility project in guidance
A Swiss guidance and counselling institution is looking for an educational and careers guidance centre to welcome and host a group of 2-3 guidance practitioners from Switzerland. Our aim is to send the counselling team of totally 16 people to the countries Germany, England, Holland, Italy, Belgium, France, Norway, Sweden and Finland in groups of 2-3 people for a job-shadowing of 5 days and to have an insight in an everyday working life of careers or educational guidance practitioners as well as the structures and systems on these countries.
  Lees meer
Partners gezocht in de Euregio Maas-Rijn
We zoeken een of meerdere onthaalpartners (beroeps- en/of technische scholen, competentie centra, Kamer van koophandel, bedrijven, etc.) om een mobiliteitsproject op te starten in het kader van het Leonardo programma. Dit is het gevolg van een gelijkwaardig Interreg project, waar het Huis der Talen de stageplaatsen voor 17 tot 20-jarige leerlingen uit het beroepsonderwijs coördineerde in de Euregio Maas-Rijn.
  Lees meer
NIEUWS UIT DE PROJECTEN
BAREfoot: innovatief trainingsprogramma voor volwassenenonderwijs
Barefoot Trainer is een toonaangevend, door de Europese Unie gefinancierd initiatief om het gebruik van technologie in buitenschoolse leeromgevingen te ondersteunen. Het doel is om ‘best practices’ met betrekking tot ‘blended learning’ voor volwassenen te ontwerpen en te promoten. Om hen hiermee nieuwe vaardigheden aan te reiken die onmiddellijk bruikbaar zijn voor het geven van trainingen in het beroepsonderwijs en volwasseneducatie in Europa.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
NIEUWS UIT EUROPA
Lesmateriaal over de Europese Unie
Bent u op zoek naar inspirerend lesmateriaal over de EU. Lees dan meer over de spelletjes, quizzen en materiaal die voor diverse leeftijdscategorieën en in verschillende talen worden aangeboden. Het materiaal is samengesteld door verschillende Europese instellingen en andere overheidsorganen en ngo's. Het is bedoeld om jongeren op een speelse wijze meer te laten ontdekken over de Europese Unie en haar beleid.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
ToI project: MOVET II:
Modules for Vocational Education and Training for Competences in Europe
The focus in MOVET II is on recognition and transparency of vocational competences in skilled occupations in the metals sector. Through its instruments, the Leonardo da Vinci ToI project MOVET II offers the possibility of having technical competences – which have been acquired within the scope of professional training abroad – recognised by the home training institution.
Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
EU promotes “youth guarantee” scheme for the unemployed.

Commission launches EU Skills Panorama to tackle skills mismatches.

Council conclusions on education and training Europe 2020.


Newsletters Thematic networks
Social inclusion e-flash December 2012

New Skills Network e-news December 2012


VERSLAG EVENEMENTEN
Verslag workshop ECVET in mobiliteit, 6 december 2012 Utrecht
De workshop werd verzorgd door het nationaal team van ECVET-experts in samenwerking met het NCP ECVET. Aan de hand van ervaringen met verschillende typen mobiliteit in de praktijk hebben deelnemers de potentiele meerwaarde van ECVET voor zichzelf (als docent, coördinator internationalisering, ondernemer, …) en hun studenten verkend. In de workshop was er zowel aandacht voor de basisprincipes van ECVET, als de onderliggende structuur van het EQF. Tevens is stilgestaan bij wat het betekent het om stage-inhoud te formuleren in termen van learning outcomes.
In 2013 zullen meerdere workshops in dit kader worden georganiseerd.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden