– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 07 | augustus 2013
Via deze Newsflash brengen wij u met regelmaat op de hoogte van nationale en Europese ontwikkelingen en evenementen. Tevens biedt de Newsflash een podium om uw projectervaring en of resultaten voor het voetlicht te brengen. U kunt uw artikelen mailen naar info-ia@cinop.nl.

Wij wensen u veel leesplezier.

NIEUWS UIT HET AGENTSCHAP
Lancering Kwaliteit- en Impactscan 2020
De afgelopen twee jaar is samen met een enthousiaste groep beleidsmakers- en coördinatoren internationalisering uit het mbo-veld gewerkt aan de doorontwikkeling van de Kwaliteit en Impactscan.

De KIS 2020 heeft als doel u te helpen bij het (verder) integreren van internationalisering in het onderwijs en inbedden van internationalisering in uw beleid en organisatie. Het werkboek KIS 2020 (te downloaden op de website) met eenvoudige oefeningen en tips kan u in dit proces ondersteuning bieden.

Kernboodschap van het instrument is om aansluiting te vinden bij de (on)mogelijkheden van de eigen organisatiecontext, waardoor een realistisch ontwikkelperspectief ontstaat en gezamenlijk ambities kunnen worden bepaald. Die context is voor elke mbo-instelling uniek. Korte online contextscans, met ook weer digitale rapportages, helpen bovengenoemde doelgroepen om de eigen context samen te duiden.
 Lees meer
Toekenningen Transfer of Innovation projecten Call 2013
Dit jaar was het de laatste mogelijkheid tot het indienen van een grootschalig samenwerkingsproject binnen het Europese programma Een Leven Lang Leren. Het NA LLP Leonardo da Vinci heeft 26 aanvragen ontvangen. Elf projecten zijn uiteindelijk goedgekeurd. Het merendeel van deze projecten (6) focust op het thema new skills, andere thema’s zijn onder meer ECVET en het bevorderen van de kwaliteit in het mbo.
 Lees meer
Deadline indienen stageverhalen leerlingen en professionals in VET is verlengd
De deadline voor het indienen van stageverhalen van leerlingen uit IVT- en PS-projecten is verzet naar 1 oktober a.s. Dit geldt ook voor de ervaringsverhalen van proffesionals uit het mbo die hebben deelgenomen aan een VETPro-project.
Voorwaarden deelname leerlingen IVT
Voorwaarden deelname professionals VETPro

De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de eindconferentie van het Leonardo da Vinci programma op 4 december aanstaande in Amersfoort.

EVENEMENTEN NATIONAAL
Informatiebijeenkomst Erasmus+ (2014-2020)
24 september 2013, Utrecht

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst zal de sectorspecifieke informatie (voor zover voorhanden), binnen de algemene contouren van het programma, voor het voetlicht worden gebracht. De parallelle sessies worden gegeven door de verschillende partners van het Nationaal Agentschap, te weten de Nuffic, het Europees Platform en het CINOP Internationaal Agentschap. De bijeenkomst is voor alle onderwijssectoren en voor organisaties die nu actief zijn in het Youth in Action programma.

Dit is een herhaling van de bijeenkomst die plaatsvond op 21 juni jl. te Utrecht.

 Lees meer
Financiële workshop Transfer of Innovation projecten Call 2011-2012,
9 oktober 2013 (ochtend) 's-Hertogenbosch
LET OP: deze bijeenkomst is verzet.
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de regelgeving en het efficient aanpakken van uw projectadministratie. Bent u projectleider van een Transfer of Innovation project uit de Call 2011 en of Call 2012, dan adviseren wij u deel te nemen aan deze bijeenkomst.
 Lees meer
Financiële workshop Transfer of Innovation projecten Call 2013,
9 oktober 2013 (middag) 's-Hertogenbosch
Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de regelgeving en het efficient aanpakken van uw projectadministratie. Bent u projectleider van een Transfer of Innovation project uit de Call 2013 dan adviseren wij u deel te nemen aan deze bijeenkomst.
 Lees meer
Eindconferentie Leonardo da Vinci progamma 2007-2013,
4 december 2013 Amersfoort
Impact van zeven jaar Leonardo da Vinci in Nederland; dit is de rode draad van de eindconferentie die zal plaatsvinden in het Leerhotel Het Klooster te Amersfoort.
Een dag om opbrengsten te delen en te leren van elkaars ervaringen. Uiteraard zullen we daarbij ook vooruit kijken, naar het nieuwe programma. Lees meer voor meer informatie over het dagprogramma en de mogelijkheid tot registratie.
 Lees meer
NIEUWS UIT DE PROJECTEN
Bijeenkomst: 'Hoe verhoogt uw organisatie de kwaliteit naar excellence niveau?
29 oktober 2013, Veenendaal
Een interactieve bijeenkomst waar met opleidingsorganisaties gepraat zal worden over de verbetering van het kwaliteitsniveau naar excellence. Naast het delen van ervaringen en kennis zal er ook gekeken worden hoe men er in deze tijd voor zorgt dat de kwaliteit wordt gewaarborgd of verbeterd.

In een ToI-project, waarin VOAA als partner deelneemt, is een self-assessment voor opleidingsorganisaties verder is uitontwikkeld.

Organisaties binnen de beroepsopleiding en -onderwijs kunnen hiermee de kwaliteit in hun organisatie eigenhandig verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van een zelfevaluatie via een softwaretool op basis van een kwaliteitsmodel (EFQM en INK). Deze bijeenkomst is een initiatief van VOAA.
 Lees meer
Samen leren door samenwerken
Transfer of Innovation-project: European Workplace Tutor 
"Goede begeleiding op de werkplek lijkt een sleutelelement in het aanleren van relevante vaardigheden, maar een dergelijke begeleidingsfunctie vraagt vandaag de dag wél om een Europees tintje"

Een project waarin investeren in de vaardigheden van medewerkers centraal staat.

KCH, DEEN supermarkten en Hogeschool Stenden leren samen van European Workplace Tutor. Ondernemende medewerkers van DEEN Supermarkten volgen de Europese training Praktijkopleider als onderdeel van hun AD programma Small Business & Retail management van Hogeschool Stenden.
 Lees meer
Urban manager for security, safety and crisis management
Develop of Innovation-project: URBIS
URBIS is een project waarbinnen nieuwe Europese beroepsprofielen voor beveiliging, veiligheid en crisismanagement van stedelijke gebieden ontwikkeld worden. Het project onderzoekt de mogelijkheden voor stedelijk beveiligings-management, gegeven de toenemende vrijheid van verkeer van personen, goederen en diensten over nationale grenzen, een steeds sobere economische klimaat en de daaruit voortvloeiende druk op voor capaciteit in de Europese steden.
 Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden