– Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken –
Leonardo Newsflash # 03 | april 2011
Monitoringsbijeenkomst Mobiliteitsprojecten, 12 mei 2011 (ochtend) Utrecht

Tijdens deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst gaan projectcoördinatoren Mobiliteitsprojecten met het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci en met elkaar in gesprek. Doel van deze bijeenkomst is leren van elkaar, kennisdeling en ondersteuning bij de uitvoering van de projecten door het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci. Bent u projectcoördinator en heeft u zich nog niet aangemeld dan kan dit alsnog via onderstaande link. Deadline voor aanmelding is 2 mei 2011.

Twitter LinkedIn   Lees meer
Monitoringsbijeenkomst Partnerschapprojecten, 12 mei 2011 (middag) Utrecht

Deze bijeenkomst is zowel voor partners als coördinatoren van de Partnerschapprojecten Call 2009 en 2010. De projecten leren van elkaar en kunnen vragen en dilemma’s kwijt aan het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci. Het Agentschap vormt zich een beeld van de stand van zaken van projecten en zoekt good practices voor verdere disseminatie. Om inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van de partnerschappen is onlangs een enquête uitgezet onder de Partnerschappen. Deze enquête zal tevens Europa breed worden uitgezet. Over de resultaten van deze enquëte zullen wij u te zijner tijd informeren. Deadline voor aanmelding is 2 mei 2011.

Twitter LinkedIn   Lees meer
Mobility award IVT 2010-2011 voor beste stageverslag

Ook dit jaar is het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci op zoek naar het beste stageverslag. Breng uw leerlingen op de hoogte van deze wedstrijd. De awardwinnaars staan het gehele jaar in de spotlight met verschillende activiteiten en publicaties, zowel nationaal als internationaal. Ter ondersteuning van deze wedstrijd krijgen alle projectcoördinatoren IVT binnenkort een promotiepakket toegestuurd met t-shirts, posters en brochures met de stageverhalen Call 2009-2010, waarin ook een oproep is geplaatst voor deelname aan de wedstrijd.

Twitter Facebook Hyves LinkedIn   Lees meer
Mobility award VETPro 2009-2010 voor beste ervaringsverhaal

Breng uw organisatie en uw internationale activiteiten voor het voetlicht!

Het Nationaal Agentschap LLP Leonardo da Vinci schrijft dit jaar ook een wedstrijd uit voor het beste ervaringsverhaal van professionals die in het kader van het Leonardo da Vinci programma hebben deelgenomen aan een Voorbereidend bezoek. De winnaar wordt beloond met de VETPro Mobility award.

Twitter Facebook Hyves LinkedIn   Lees meer
 
Cedefop workshop 'mainstreaming ECVET to practitioners'
30-31 May 2011
The European Credit system for VET for enabling learning mobility for young and adult learners, supporting lifelong learning and recognition of prior learning in Europe. Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Het NA is door Cedefop gevraagd best practices door te geven. Indien u hiervoor in aanmerking wilt komen, meld u zich dan bij Anne Potters, potters@leonardodavinci.nl
Twitter LinkedIn  Lees meer
ECVET Network Spring activities
Three new activities supported by the EC  to promote ECVET in Europe and  to facilitate  its implementation in VET situations:
1. to increase your own expertise;
2. to raise your colleagues and partners'  ECVET  awareness and involvment;
3. to help you develop your own national or sectorial network.   
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Contact Seminar ‘Matching labour market supply with labour market demands’ 
Estonia: 11-14 September 2011

A platform for discussions and preparation of Leonardo da Vinci Transfer of Innovation (TOI), Partnership (PA) and Mobility (VETPRO) proposals.
A networking event to bring  together people from organisations which share common interests and would like to develop European cooperation projects/partnerships in the field of VET.

Twitter LinkedIn   Lees meer
Contact Seminar ‘Adults with special needs in lifelong learning’ 
Slovenia: 6-9 October 2011

Network opportunities for organisations wishing to develop Grundtvig or Leonardo da Vinci projects on the theme of adults with special needs in lifelong learning (meaning blind, deaf, mentally and physically disabled). The aim of the conference is to present European and national developments in the field and to show good practices from LLP and other national programmes, projects.

Twitter LinkedIn   Lees meer
First ECVET projects are present in ADAM
More than a hundred LLP projects are currently exploring and testing ECVET components and principles. These projects can give impulses and encourage VET practitioners to apply ECVET in the context of transnational mobility, approaches or solutions for the description of learning outcomes.
Twitter LinkedIn  Lees meer

Handige budgettool voor leerlingen die op stage gaan

Bij de “go or no go” draait het uiteindelijk voor een belangrijk gedeelte om de financiële haalbaarheid. De voorbereiding van leerlingen die op internationale stage gaan, is cruciaal. Bij een buitenlandse stage komt het er op aan om de juiste stappen te zetten op gebied van de taal- en reisvoorbereiding en de accommodatie.
Twitter LinkedIn   Lees meer
eTwinning

Een unieke ervaring die het verschil maakt. Deze community biedt mogelijkheden die enkele jaren geleden nog ondenkbaar waren. Het verbinden van leerlingen uit alle hoeken van Europa vanuit hun eigen klaslokaal. Wij bieden u  een eTwinning toolkit  voor een Leonardo da Vinci IVT project. Voor vragen over het gebruik van eTwinning, neem contact op met de helpdesk: Etwinning@epf.nl

Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Study Visit ‘Quality in Mobility’ 20-24 maart 2011
Een bron van inspiratie voor de negen stakeholders die uit acht EU-landen bijeen kwamen voor het study visit dat dit jaar plaatsvond in Zwolle. "Langzaam maar zeker kwam het besef dat instrumenten kunnen bijdragen aan kwaliteit, maar dat kwaliteit veelal ook iets anders betekent in verschillende fasen van ontwikkeling en dat het sterk afhankelijk is van haar uitvoerders."
Twitter LinkedIn  Lees meer

New deadline for the EU-US ATLANTIS Call for proposals 2011  (EACEA 36/2010)

A new call for proposals has been launched  to fund innovative projects which are designed to develop and implement double or joint “transatlantic degrees” for students in the EU and U.S. It may also support projects to promote other forms of EU-U.S. cooperation in higher education and vocational training, including mobility projects and policy-oriented measures.The deadline for the EU-US call has been postponed to 24th May 2011.
Twitter LinkedIn   Lees meer
EVC in een jeugdgevangenis

EVC wordt steeds meer gezien als instrument om de kennis en ervaring van werkenden vanaf 23 jaar om te zetten in diploma’s en certificaten met een civiel effect. Maar zou EVC ook kunnen helpen om jongeren zonder werkervaring, in een moeilijke situatie als een jeugdgevangenis, te helpen om de weg naar arbeid en scholing (terug) te vinden? Naar aanleiding van experimenten met EVC in de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) De Sprengen zijn in 2009 ROC Aventus en JJI De Sprengen (tegenwoordig Avenier, lokatie Sprengen) een Transfer of Innovatie-project gestart met de naam ‘APL in juvenile prison’.

Twitter LinkedIn  Lees meer

European Business Competence Licence voor Deltion en Landstede

Deltion college en het ROC Landstede hebben de European Business Competence Licence ontvangen. Vanaf nu zijn zij geaccrediteerd om zowel EBC*L A als EBC*L B te mogen aanbieden aan de leerlingen. EBC*L is de afkorting van European Business Competence Licence. Met EBC*L A en B tonen de leerlingen aan dat zij over de kennis, het inzicht en de vaardigheden beschikken om hun onderneming op te starten en te laten groeien.

Twitter Facebook LinkedIn   Lees meer
Deltion wint innovatieprijs - Peer mentoring
Deltion voert in de periode 1 augustus 2009 tot en met 30 juni 2011 het partnerschapproject Peer Mentoring  uit met behulp van Leonardo da Vinci subsidie. Met dit project ontving Deltion, tijdens de innovatiedag op 29 maart 2011, de Uitklinkerprijs.
Twitter Facebook LinkedIn  Lees meer
Nationaal Agentschap Leven Lang Leren Programma Leonardo da Vinci • Postbus 1585 • 5200 BP 's-Hertogenbosch
T: +31(0)73 680 07 62 • na@leonardodavinci.nlwww.leonardodavinci.nltwitter.com/Int_Agentschap
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden